“A-hub var verkligen det bollplank vi behövde för att hitta rätt kompetens”

“A-hub var verkligen det bollplank vi behövde för att hitta rätt kompetens”

Entiros Integrations är ett litet, nischat bolag i en stor bransch, som idag är en av Sveriges ledande aktörer inom systemintegration. Hemligheten bakom framgångarna? En egenutvecklad SaaS-produkt, Stalify, och en metod, Certified Integrator. Som helhetsleverantör och strategisk partner hjälper Entiros sina kunder att både bygga och drifta integrationer. Här berättar Cecilia Angbratt, COO på Entiros, om hur hon upplevt samarbetet med A-hub.

Cecilia Angbratt har samlat på sig dryga  20 års erfarenhet av ledande roller, HR och ekonomi i entreprenöriella och internationella bolag som befinner sig i en expansionsfas. Nu är hon inne på sitt femte år på Entiros.

"Som COO är jag operativ chef på bolaget, men jag ansvarar även över allt som rör HR i form av personalfrågor och rekrytering. I min roll får jag dagligen arbeta med det jag verkligen brinner för: att coacha och stötta och se  andra att utvecklas och växa i sina roller. Jag har lång erfarenhet i branschen, så att arbeta med dessa frågor på ett bolag som Entiros känns som en perfekt match för mig", säger Cecilia.


Ett nära samarbete för att bygga Entiros säljteam

Under 2022 behövde Eniros hjälp för att bygga sitt säljteam. Detta blev startskottet för Entiros och A-hubs samarbete. Cecilia var på jakt efter en lokal rekryteringspartner för att tillsätta rollerna Sales Executive (2 st) och Sales Manager.

"För mig var det viktigt att välja en lokal partner med ett brett nätverk i här i Linköping, eftersom vi just nu vill bygga Entiros lokalt. Jag visste sedan innan att A-hub lägger stor vikt vid att förstå marknaden där man verkar. Jesper, en av våra kontaktpersoner på A-hub, kände till exempel till Entiros väl, redan innan vi påbörjade vårt samarbete, så även Sebastian", berättar Cecilia.

En annan viktig faktor i valet av rekryteringspartner var den personliga relationen och en tydlig, effektiv och smidig process. Cecilia har framförallt arbetat med Jesper, kundansvarig för Entiros, och Sebastian som har arbetat med att tillsätta tjänsterna.

"A-hub sätt att jobba passar oss utmärkt: precis som Entiros är de ett tillväxtbolag som värdesätter transparens, öppenhet och personliga relationer. Jag är övertygad om att det är nyckeln till ett lyckat resultat - i detta fall fyra lyckade rekryteringar. Vi har haft ett nära samarbete, har alltid känt oss prioriterade och haft full koll på var i processen vi befunnit oss eftersom vi haft en genomgående tät dialog. Idag åt jag till exempel lunch med Jesper eftersom han ville träffas och följa upp hur det går för kandidaterna de hjälpt oss att rekrytera. Förutom att det var en väldigt trevlig lunch uppskattar vi så klart att de verkligen bryr sig om att matchningen faktiskt blev rätt i praktiken," säger Cecilia.


Vikten av en rekryteringspartner som agerar bollplank

När det återigen var dags för Entiros att rekrytera - denna gång till rollen som Customer Success Manager, var det ett självklart val att återigen ta hjälp av A-hub.

"A-hub har levererat över förväntan - trots att vi givit dem ett utmanande uppdrag - säljare inom tech/IT är oerhört uppvaktade på arbetsmarknaden. Jag tror att anledningen till att de lyckats så bra är för att de verkligen har förstått vårt behov, deras breda nätverk, men också att vi har bollat mycket med varandra. A-hub var verkligen det bollplank vi behövde för att hitta rätt kompetens. De har till exempel gett oss värdefull input kring hur vi ska tänka när det kommer till allt ifrån formulering av kravprofiler till hur rekryteringsprocessen ska se ut och även varit rådgivande kring hur lönebild kopplat till kandidaternas utbildningsnivå och tidigare erfarenheter ser ut på marknaden. De är helt enkelt proffs på rekrytering - oavsett om det handlar om hur man kan skruva en roll eller en specifik jobbannons för att få in kandidater som är optimal match för just oss. Vi har dessutom känt oss 100 % trygga med att A-hub har kunnat föra vår talan och att de kan representera oss på ett bra sätt," säger Cecilia.