Hana Dindic: “A-hub ville verkligen att jag skulle få det jobb som skulle passa mig bäst”

Hana Dindic: “A-hub ville verkligen att jag skulle få det jobb som skulle passa mig bäst”

Hana Dindic hade en lång lista över hur hennes nästa arbetsplats skulle vara. Arbetsuppgifterna, en lyhörd chef och möjligheten till att kunna påverka på riktigt var några av de punkter hon tydligt såg framför sig och inte ville kompromissa bort. Genom LinkedIn kom hon i kontakt med A-hub som lyckades hitta en roll som passade Hana bättre än hon vågat hoppas på. 


I juni klev Hana in som produktionstekniker på sin nya arbetsplats. I sin roll arbetar hon bland annat med störningsanalyser där hon tar ut data för att analysera om någon av maskinerna i produktionen krånglar. Utifrån Hanas analyser uppstår aktiviteter som ska genomföras för att förbättra resultatet. Jobbet lät som att det skulle möta alla Hanas förväntningar när hon hörde om det, men i kontakten med A-hub växte intresset ytterligare.

"Det är en grej att läsa en annons som låter bra, det är inte alltid det matchar när man sedan får prata med en rekryterare. Så var det inte med A-hub. När jag träffade den som skulle komma att bli min chef hade A-hub redan pratat högt om mig och lyft min kompetens. “Vi visste redan dag ett att du skulle gå långt”, sa de till mig. De fick mig att känna mig så unik", berättar Hana. 


Hos andra rekryteringsföretag kände Hana sig som en i mängden

Hana arbetar nära produktionen och driver frågor kring bland annat orsaker till maskinfel. Arbetet motsvarar precis vad Hana var ute efter när hon i början av året letade efter det som skulle bli hennes första ingenjörsjobb. När den tjänst hon först var ute efter gick till en annan kandidat hittade A-hub ett nytt alternativ som Hana, med facit i hand, upplever passar henne ännu bättre. 

Jag hade varit i rekryteringsprocessen med tre eller fyra andra rekryteringsföretag och jag upplevde att de processerna tog längre tid, hos dem var jag en i mängden. Så kändes det inte med A-hub. När jag sa att jag var inne i andra processer såg de till att snabba på rekryteringsprocessen för att inte tappa mig, de såg mig verkligen och uttryckte att de ville att jag skulle gå långt. De ser till att matcha in en rätt. När tjänsten jag sökt gick till en annan kandidat hörde A-hub av sig till mig och frågade om jag var intresserad av att jobba i en annan grupp men på samma avdelning - cheferna på min arbetsplats hade hittat en annan tjänst som visade sig bli ännu bättre än den jag först var ute efter, berättar Hana.  


Möjligheten att växa och driva förändring 

Tjänsten som Hana har gör henne till spindeln i nätet på sin arbetsplats där hon både är i kontakt med leverantörer och gör analys av data, samtidigt som arbetet är socialt. Hon beskriver att hennes roll passar henne som handen i handsken, men det är inte bara det som gör att hon trivs så bra. I ryggen har hon en lyhörd chef som är mån om att ta tillvara på medarbetarnas spetskompetens, som uppmuntrar till förbättringsarbete och viljan att driva förändring. Han sa till Hana att “det man tycker är roligast är det man ska jobba allra mest med”, ord som ledde till handling för Hana på en gång. 

Jag har tidigare jobbat med jämställdhet och inkludering och hur man kan förbättra arbetssätt, och det finns ett förbättringsarbete att driva för oss tekniker även här. Jag älskar förbättring och effektivitet, samtidigt som jag tänker att människa och maskin hör ihop. Kan vi lösa problem med maskinerna kan vi lösa det för människorna med, det är ju de som har konstruerat maskinerna, säger Hana. 


Hon funderade kring hur de skulle kunna knyta an verktygen på arbetsplatsen till frågor som får alla att känna sig inkluderade. När hon tog upp det med ledningen och ställde frågor kring vad de hade velat förbättra för en mer jämställd arbetsplats så hade de massor av idéer. Sedan dess har Hana varit med och drivit arbetet med att ta fram ett nuläge kring hur medarbetarna upplever arbetsplatsen, vilka mål som finns och hur de ska uppnås. Hon har verkligen hamnat på en arbetsplats som ger henne möjligheten att påverka, precis som hon ville.

Jag har en stor frihet här att förbättra det jag tycker bör förbättras. Jag vill att alla ska vilja jobba här, då coachar jag gärna om jämställdhet eftersom jag har arbetat så mycket med det tidigare. Men det finns även så många andra möjligheter att växa inom företaget. Om jag skulle vilja gå in i logistik till exempel så finns den möjligheten längre ner åt gatan, berättar Hana. 


Bemötandet från rekryteraren vägde tungt

Olika faktorer spelade in i att Hana hittade rätt i sitt jobbsökande. Arbetsuppgifterna som presenterades i annonsen var det som väckte intresse först. Men därefter vägde bemötandet tungt. Kontakten med Julia på A-hub fick det att kännas rätt. 

Julia var upplyftande, hon såg mina kompetenser och var tydlig med att hon tyckte jag skulle vidare till intervju. Så fort jag hade några frågor hon inte kunde besvara kollade hon upp det och återkom till mig. Hon var så mån om att jag skulle få svar. Det var rak kommunikation hela vägen. Jag tycker det visar att man bryr sig om de man arbetar med, säger Hana. 


Hana beskriver A-hub som ett coachande bolag med positiv energi, måna om att leverera en effektiv process där allt ska kännas bra för den ansökande. Den sköna stämningen ihop med ett tydligt och strukturerat arbetssätt bidrar till att Hana skulle rekommendera A-hub. 

Det som fick A-hub att sticka ut från andra rekryteringsfirmor var att de från start var så serviceminded. De ville verkligen se till att jag fick det jobb som skulle passa mig bäst. Strukturen i processen kändes så tydlig och betryggande. Jag känner att A-hub vill att jag ska gå långt. Jag pratade med Julia om jämställdhetsarbetet som skulle börja och det finns ett gediget intresse hos dem i vad jag håller på med. Efter jul blev jag överrekryterad från A-hub till min arbetsplats, och jag känner verkligen att jag kommer sakna dem. De har blivit som mina kollegor, avslutar Hana.