Demoskop/Kompetensföretagen: A-hub är Sveriges 19e största rekryteringsföretag i Q1 2023

Demoskop/Kompetensföretagen: A-hub är Sveriges 19e största rekryteringsföretag i Q1 2023

I inledningen av juni släppte Kompetensföretagen ihop med Demoskop branschrapporten för Q1 2023 och för första gången så är A-hub med på listorna över Sveriges största företag. 19e plats på Rekrytering och 50e plats på den totala omsättningslistan (rekrytering, bemanning och omställning).

"I en så konkurrensutsatt bransch med hundratals bemanning och rekryteringsföretag så är detta givetvis en prestation av hela A-hub som jag är så otroligt imponerad, stolt och tacksam för. Det är svårt att sätta ord på vilken resa vi som bolag har gjort på bara 4 år", säger Markus Wibäck, grundare och VD på A-hub Group.

Omsättningen för Kompetensföretagens medlemsföretag visar återigen på positiva siffror, trots ett fortsatt ostadigt ekonomiskt omvärldsläge. Under det första kvartalet 2023 ligger tillväxten på 5,9 procent, jämfört med samma period 2022. Det innebär att omsättningen uppgår till 8,7 miljarder kronor. 

I kontexten växer A-hub rekordartat med en omsättningstillväxt i Q1 på hela 247% jämfört med samma period 2022. Den stora utväxlingen för A-hub ligger till stor del inom affärsområdet Teknik och Ingenjörer där A-hub har en särskilt stor andel av omsättningen i det första kvartalet. Liknande tendenser syns i branschrapporten där samma område, sett till hela branschen, växer med 41% vilket kan ses som ett tydligt tecken på att sektorn fortsatt står stark trots en i övrigt svajig ekonomi.

Källa: Kvartalsrapporten och topplistorna som ligger till grund för ovan siffror hittar ni på Kompetensföretagens hemsida här.