A-hub tror på kraften i ambition; ingår sponsorskap och samarbete med landslagsåkaren i alpint, Lisa Hörnblad

A-hub tror på kraften i ambition; ingår sponsorskap och samarbete med landslagsåkaren i alpint, Lisa Hörnblad

Med A-hubs strävan mot visionen "Always Grow by placing Human First" så blev det naturligt att satsa på en så ambitiös atlet som Lisa Hörnblad som trots tuffa år med skador nu går in med fullt fokus på en ny säsong på den alpina världscupen.

Lisa Hörnblad är Sveriges bästa fartåkare på damsidan och tävlar i Störtlopp och Super G, fartgrenar som ofta kallas för ”skidsportens Formel 1” då det är grenar där åkarna når hisnande farter iförda enbart begränsat med skyddsutrustning. En häftig sport att såväl titta på som att aktivt utföra – men som givetvis också kommer med risker för skador.

Efter att par riktigt tuffa år med just skador och inte minst en oturlig blodförgiftning i ett knä under fjolårssäsongen som höll på att sätta stopp på karriären så väljer nu Lisa att istället se möjligheter och satsar stenhårt för att ta sig tillbaka till tävlandet i vinter på den alpina världscupen.

Att slå sig fram på den absoluta toppen efter en skadeperiod är allt annat än enkelt - när lamporna runtomkring en har släckts. A-hub går därför in och blir Lisas individuella sponsor inför säsongen 23/24 samt satsar på ett gemensamt ambassadörsskap.

”Att A-hub väljer att satsa på mig just nu möjliggör verkligen min fortsatta satsning på skidåkningen. A-hub visar verkligen att man tror på kraften i ambition och att man som företag satsar på mig i detta läge när jag kommer från en otroligt tuff period är så värdefullt - Lisa Hörnblad”


A-hub Groups grundare och VD Markus Wibäck säger såhär om satsningen på ambassadörer för A-hub:

- Jag är otroligt stolt och glad över att vi har möjlighet att satsa på en så ambitiös person som Lisa Hörnblad. Jag har själv en bakgrund som skidåkare i unga år och har via TV-soffan följt Lisas resa ut på den alpina världscupen. När möjligheten kom att få vara med och sponsra och möjliggöra Lisas fortsatta satsning så kändes det helt självklart att göra. A-hub är ett bolag med stark kultur kopplat till en genuin tro i människors strävan, ambition och vilja. Ambition kan bryta normer på arbetsmarknaden och det kan kapa hundradelar i ett störtlopp. Ibland behöver vi alla hjälp med att underblåsa våra ambitioner och det är där vi kommer in i detta som en liten bakomliggande pusselbit inför säsongen vilket känns väldigt inspirerande.

Lisas säsong drar igång med träningsläger i alperna redan i augusti och sedan hoppas Lisa kunna vara med på världscupen redan i början av vintern igen – förutsatt att det går och känns bra under hösten såklart.

Lisa, hur går dina tankar inför denna säsong och den fortsatta satsningen?

- Det blir såklart en speciell säsong för mig. Jag har haft en tuff period bakom mig med skadehistoriken och är så glad över att bara kunna ge det en riktig chans igen – att kunna satsa vidare på den sport jag älskar. Jag kommer att ge det tid på träningarna i höst och drömmer såklart stort – mer konkreta mål kommer jag att återkomma kring.